almanca

Emre Koleji’nde farklı diller öğrenmenin ve o kültürleri tanımanın önemi vurgulanarak ikinci yabancı dil olarak 5.sınıftan itibaren 8.sınıfa kadar haftada 2 saat Almanca dersi verilir. 8.sınıftan mezun olan öğrencilerimizin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi’nin birinci basamağı kabul edilen A1 dil seviyesinde olması beklenir. Seçmeli yabancı dil dersimiz dört temel beceriye; okuma-dinleme-konuşma ve yazma dayanmaktadır.
Derslerde sözcük dağarcığını geliştiren aktiviteler, etkinlikler, drama, diyalog çalışmaları, videolar izleyerek öğrencilerimizin hem eğlenmeleri hem de dil öğrenmelerini sağlanır.
Portfolyo çalışması, öğrencilerimizin okulda Almanca derslerinde geçirdikleri evreleri gösterir ve okulda yaptıkları çalışmalardan seçerek oluşturduğu bir değerlendirme örneğidir. Öğrencimizin yıl boyunca dosyasında bulundurduğu çalışmalarla birlikte topluluk önünde konuşması sağlanır.