tarihce1b

Okulumuz eğitim – öğretim çalışmalarına, öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onları yüzyılımızın gelişen ihtiyaçlarına cevap verecek beceriler kazandırmak amacı ile 1992 yılında Sayın M. Sait SARISAÇLI tarafından Ankara’nın en seçkin ve merkezi semtlerinden olan Kavaklıdere’de kurulmuştur.

“Değişim, değişim yapmak için yapılmaz” anlayışıyla, 21. yüzyılın gelişen koşullarına uyum sağlamak için; 2001 yılında okulumuz binasını yıkarak yerine, müfredatlara uygun olarak hazırlanmış yeni binası yapılmıştır. Özel Emre Koleji faaliyetine yeni hizmet binasında devam etmektedir.

tarihce2b

10 Eylül 2002 tarihinde 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman DEMİREL tarafından yeni hizmet binası açılmıştır.Okulumuz binası radyal temel üzerine kurulmuş olup; depreme dayanıklı olarak yapılmış ilk okul binasıdır.

Yeni binamızda Ana sınıflarımız, 16 adet derslik, etüt salonu, spor salonu, bilgisayar ve fen laboratuvarları, Emre Kültür Sanat Merkezi, resim atölyesi, müzik atölyesi, kütüphane, bahçe ve yemekhane bulunmaktadır.

İnanıyoruz ki;”Biz farklıyız. İstekli, enerjik, yetenekli, verimli, çalışkan ve üretkeniz.”